Pentru ca imi plac foarte mult dulciurile, imi place sa incerc retete noi, iar varianta raw-vegana este foarte usor de preparat si sanatoasa, am incercat aceasta reteta de tort Bounty.
Ingrediente
Pentru blat:
- 300 g mix din migdale, caju, curmale (toate hidratate)
- 2 linguri ulei de cocos
- 50 g fulgi de ovaz
- esenta de vanilie
- 3 linguri de cacao
Pentru un gust mai intens de vanilie si un aport de proteine, am adaugat 2 linguri de pudra proteica Herbalife.
Crema de cocos:
- 150 g caju hidratat
- 50 g fulgi de cocos
- 50 g nuca de cocos
- 3 linguri miere
- Zeama de la o lamaie
Glazura:
4 linguri de apa, 4 linguri cacao, 1 lingura miere, 1 lingura ulei.

Mod de preparare:
Pentru blat, se mixeaza la robot toate ingredientele, pana devin o pasta usor lipicioasa. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda, cu margini detasabile, pe care inainte am uns-o cu putin ulei de cocos, ca sa nu se lipeasca. Apoi am bagat la frigider.
Intre timp, am pregatit crema: Am mixat la robot toate ingredientele, pana am obtinut o crema fina. Pentru mai multa cremozitate, se pot pune cateva felii de banana (optional). Daca dotiti mai dulce, mai adaugati miere. Am turnat crema alba peste blat si am bagat in congelator. Apoi, m-am ocupat de glazura.
Ingredientele pentru glazura se pun intr-un bol si se pregatesc la aragaz, la bain-marie, pana ontinem o glazura de textura dorita. Turnam glazura peste crema alba si mai lasam la frigider pentru minim 3 ore.
Pofta buna!
Flory Popa – nutritionist in Tecuci
Eu, in calitate de tehnician nutritionist te voi ajuta, indruma si sustine nu doar in problemele de nutritie ci si emotional, pentru ca tu sa adopti si sa mentii pe termen lung noi obiceiuri benefice pentru tine!
Daca ai nevoie de o consultatie de Nutritie si stil de viata, esti in locul potrivit!
Solicita o programare pentru Consultatie Nutritie in Centrul Wellness din Tecuci si alege unul din pachetele care ti se potrivesc.