Aceasta rulada este una dintre preferatele mele. Se prepara rapid, este sanatoasa, gustoasa si ca bonus, arata foarte bine! O putem servi la micul dejun, la cina sau chiar o felie la gustare.
Ingrediente
- Pentru blat:
- 4 oua,
- 200 g spanac,
- 100 g faina integrala,
- sare
- Pentru umplutura:
- o cutie de tofu natur,
- o legatura de marar,
- iaurt vegetal,
- zeama de lamaie,
- sare, piper dupa gust
- 4 felii de somon.

Mod de preparare
Mai intai, pregatim blatul: batem bine ouale, adaugam spanacul tocat marunt si scurs bine de apa, un praf de sare si amestecam; punem faina treptat pana se omogenizeaza. Punem continutul intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Intindem bine compozitia intr-un strat uniform, nu foarte gros, si dam la cuptor la 170 grade, aproximativ 10 minute.
Cat sta blatul la cuptor, pregatim crema: amestecam tofu cu mararul tocat, iaurtul, zeama de lamaie si condimentam. Pentru o textura fina, amestecam ingredientele la blender.
Dupa ce este gata blatul, il scoatem pe un prosop umed, il rulam si il lasam sa se raceasca putin. Dupa ce s-a racit, punem crema de tofu, intindem bine si deasupra punem feliile de somon. Rulam si dam la frigider.
Pentru diversitate sau preferinte, putem umple rulada doar cu o crema de tofu si felii de ardei rosu gras. Lasati-va imaginatia sa va ajute!
Pofta buna!
Flory Popa – nutritionist in Tecuci
Eu, in calitate de tehnician nutritionist te voi ajuta, indruma si sustine nu doar in problemele de nutritie ci si emotional, pentru ca tu sa adopti si sa mentii pe termen lung noi obiceiuri benefice pentru tine!
Daca ai nevoie de o consultatie de Nutritie si stil de viata, esti in locul potrivit!
Solicita o programare pentru Consultatie Nutritie in Centrul Wellness din Tecuci si alege unul din pachetele care ti se potrivesc.